@moon126 dodání lišt jsem dohodl s oknařem, udělal mi i široký lišty nad okna, ale ty jsem se rozhodl dát, až srub sesedne ( měly se tam dát a postupně jak to sedá sundávat a uhoblovávat, takže je teď budu muset ohoblovat trochu víc a namontovat).
Ahojte, vsetkym Vam prajem v Novom roku len to bajlepsie. Chcem sa Vam podakovat za Vase cenne rady, ste vzdy velmi ochotni odpovedat na moje otazky. Velmi si to vazim.A znova si idem po radu. Ake krbove kachle su potrebne do zrubu, podorys 7x5 + hore su dve izby. Pacia sa nam jedny, ale su 9 kw a to nam pivedali, ze je to vela. Dakujem
@moon126 chlapi to určitě vědí líp, ale velmi přibližně - něco máš napsáno v průkazu energetické náročnosti budovy (tepelné ztráty), tak z toho asi půlku, předpokládám, že na SK se to počítá stejně jako v CZ (pro sruby stejně blbě)
@moon126 pravdepodobne to nemas jako hlavni zdroj tepla, pokud chata na vikendy, tzn. ze v zime budes temperovat jinym topenim?
Tech faktoru je dost, je to pro odbornika. Pokud to nejsou akukachlaky, tak pocitove je 9kw asi moc, ale nejsem kamnar.
@moon126 máme podobnou velikost srubu (4x7)a v projektu máme max. 5kW kamna. I srubař nás upozornil na nižší výkon kamen, abychom nepřetápěly srub. Dali jsme si požadavky:
1.) velká prosklená dvířka
2.) plotna na "vaření"
3.) nominální výkon 5kW
Jotul F100 😉❤️🎁🎄
@moon126 v podkroví bude ložnice a pokojíček. Zatím jsem 3x zatopil krásně hřejí a ten pocit ... Nemáme ještě strop a podlahy, zevnitř brousím stěny. Nemám zatím zkušenost s vytopením, ale věřím že s akumulační cihlovou stěnou za kamny se srub vytopí 😉
k těm krbům pro ty co nemají na drahou elektroniku na zavírání klapky.....používám , když zatopím a odcházím do práce...mechanický časovač ze staré mikrovlnky, motorek z komínové klapky, obal z PC zdroje,... 😉
naše kamnová vložka má výkon 12 kw, s tím, že energie, kterou vytvoří se ukládá do obestavby, takže o přetápění nemůže být řeč ani na jaro nebo koncem léta. krbová kamna jsou jiná kapitola. jinak se chovají, jinak se s nimi ohledně výkonu i počítá. dost bude záležet i na jejich umístění. pod schody by teoreticky mohlo být i silnější topidlo než někde v rohu obýváku...
Tak jsem si to přepnul na starý design (v nastavení účtu). Vůbec mi nešlo přidávání do přátel - byly tam nesmyslné odkazy,.
Už je to fajn. Hmm. Ani jsem nevěděl, že to jde. ;-)
@jirka83 urcite se to tady resilo ale tezko rici kdy 🙂
ja mam sprchovy box, takze zadnou zvlastni upravu v koupelne jsem nedelal, proste jsem jen dal box na podlahu a pripojil 🙂