Kanadské sruby a zkušenosti s ním.

Zobraz úvodní příspěvek
Ahooj tak chceme stavět teda nechat si postavit kanadský srub...máte ho někdo? vaše zkušenosti co ano či co ne, jaká jsou negativa.....? Dík
Odpovědět
@geodett dakujem. Drevene listy? A kde si kupoval?
Odpovědět
Profilova fotka
@moon126 artisan.cz mam 2 sirky podle toho jak velikou mam sparu vedle oken, protoze ne vsude se podarilo dat okno do prostredka otvoru
Odpovědět
Profilova fotka
@moon126 okna do srubu budeš určitě dělat na míru, a pak výrobce oken ti dodá také lišty, aby to bylo stejného materiálu a stejné barvy
Odpovědět
@lukyn.cz prosim ta, kde si kupoval listy? Dakujem
Odpovědět
Profilova fotka
@esmeralda2 tím poskytnutím lišt od výrobce bych si tak jistý nebyl :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 od našeho výrobce oken teda i modré z nebe
Odpovědět
@moon126 dodání lišt jsem dohodl s oknařem, udělal mi i široký lišty nad okna, ale ty jsem se rozhodl dát, až srub sesedne ( měly se tam dát a postupně jak to sedá sundávat a uhoblovávat, takže je teď budu muset ohoblovat trochu víc a namontovat).
Odpovědět
Ahojte, vsetkym Vam prajem v Novom roku len to bajlepsie. Chcem sa Vam podakovat za Vase cenne rady, ste vzdy velmi ochotni odpovedat na moje otazky. Velmi si to vazim.A znova si idem po radu. Ake krbove kachle su potrebne do zrubu, podorys 7x5 + hore su dve izby. Pacia sa nam jedny, ale su 9 kw a to nam pivedali, ze je to vela. Dakujem
Odpovědět
Profilova fotka
@moon126 chlapi to určitě vědí líp, ale velmi přibližně - něco máš napsáno v průkazu energetické náročnosti budovy (tepelné ztráty), tak z toho asi půlku, předpokládám, že na SK se to počítá stejně jako v CZ (pro sruby stejně blbě)
Odpovědět
Profilova fotka
@moon126 akumulacni?, s vymenikem? nejsou kachle jako kachle 😎
Odpovědět
@thomson bez vymenniku, bude to sluzit vacsinou len cez vikend, kedze to budeme mat ako chatu
Odpovědět
Profilova fotka
@moon126 pravdepodobne to nemas jako hlavni zdroj tepla, pokud chata na vikendy, tzn. ze v zime budes temperovat jinym topenim? Tech faktoru je dost, je to pro odbornika. Pokud to nejsou akukachlaky, tak pocitove je 9kw asi moc, ale nejsem kamnar.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@moon126 pokud to bude ve verzi tezkych akumulacnich kamen, tak se to bude taky dost dlouho nahrivat
Odpovědět
Profilova fotka
@moon126 9 kW se mi na 35 čtverečních metrů zdá strašně moc, kromě kamnáře by určitě dobře poradil i srubař
Odpovědět
Profilova fotka
@esmeralda2 souhlas ja mam cca 15 kW na pudorys 16,5x8,5 m (2/3 pec a 1/3 elektrina)
Odpovědět
Profilova fotka
@moon126 máme podobnou velikost srubu (4x7)a v projektu máme max. 5kW kamna. I srubař nás upozornil na nižší výkon kamen, abychom nepřetápěly srub. Dali jsme si požadavky: 1.) velká prosklená dvířka 2.) plotna na "vaření" 3.) nominální výkon 5kW Jotul F100 😉❤️🎁🎄
Odpovědět
@jirka83 dakujem, a v pohode vykuria? Mate aj podkrovie?
Odpovědět
Profilova fotka
@moon126 v podkroví bude ložnice a pokojíček. Zatím jsem 3x zatopil krásně hřejí a ten pocit ... Nemáme ještě strop a podlahy, zevnitř brousím stěny. Nemám zatím zkušenost s vytopením, ale věřím že s akumulační cihlovou stěnou za kamny se srub vytopí 😉
Odpovědět
@jirka83 aj my prave brusime, ale uz skoro mame dobrusene
Odpovědět
Profilova fotka
@jirka83 jakou budete mít podlahu? My jsme byli přímo upozorněni na to, že broušení a natírání interiéru až po zalití podlahy
Odpovědět
Profilova fotka
@esmeralda2 na desku penetrační nátěr, lepenka, fólie, 2cm extrudovaný polystyren, 10cm rošt výplň vata s vloženou elektroinstalací, 3cm - dvě vrstvy osb desek křížem položené slepené a prošroubované, 1,5mm vinylové pásy imitace dubu.
Odpovědět
Profilova fotka
k těm krbům pro ty co nemají na drahou elektroniku na zavírání klapky.....používám , když zatopím a odcházím do práce...mechanický časovač ze staré mikrovlnky, motorek z komínové klapky, obal z PC zdroje,... 😉
Odpovědět
@thomson toto řešení ovšem předpokládá, že doma nemáš zvědavého psa. 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
naše kamnová vložka má výkon 12 kw, s tím, že energie, kterou vytvoří se ukládá do obestavby, takže o přetápění nemůže být řeč ani na jaro nebo koncem léta. krbová kamna jsou jiná kapitola. jinak se chovají, jinak se s nimi ohledně výkonu i počítá. dost bude záležet i na jejich umístění. pod schody by teoreticky mohlo být i silnější topidlo než někde v rohu obýváku...
Odpovědět
@thomson Regulace (Tatarek) včetně klapky se nechá koupit za cca 5000Kč. Má cenu to bastlit ?
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsem si to přepnul na starý design (v nastavení účtu). Vůbec mi nešlo přidávání do přátel - byly tam nesmyslné odkazy,. Už je to fajn. Hmm. Ani jsem nevěděl, že to jde. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj prosím o radu, řešila se tu ve skupině někdy v minulosti stavba sprchového koutu? Než požádám o rady chci nastudovat. Děkuji 😉
Odpovědět
@mb1 Na Pácáky pozor, mají rozdělané spousty domů po celé ČR a nestíhají je dokočnovat. Říkám to z vlastní zkušenosti
Odpovědět
Profilova fotka
@jirka83 urcite se to tady resilo ale tezko rici kdy 🙂 ja mam sprchovy box, takze zadnou zvlastni upravu v koupelne jsem nedelal, proste jsem jen dal box na podlahu a pripojil 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@jirka83 také mame sprchový box
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?