Kanadské sruby a zkušenosti s ním.

Zobraz úvodní příspěvek
Ahooj tak chceme stavět teda nechat si postavit kanadský srub...máte ho někdo? vaše zkušenosti co ano či co ne, jaká jsou negativa.....? Dík
Odpovědět
@corneg a v čem je problém ? Na těch fotkách máš v kulatině drážky, tak po vložení desek to bude držet. Nebude to sice jako když máš příčku zapuštěnou v kulatině ale když ty desky pořádně přiheftuješ k tomu zdivu...turbošrouby by mohly stačit. Vůči kulatině to musí být kluzně. Dovycpeš to konopím nebo něčím podobným.
Odpovědět
Profilova fotka
@corneg sem si uvědomil, že @esmeralda2 dávala jen nové fotky, na fóru to myslím nebylo, tak ji požádej o přátelství jestli už teda nejsi mezi vyvolenými a mrkni. V mojem albu to je někde taky.
Odpovědět
Profilova fotka
ahojte. stará verze už je death?
Odpovědět
@vorelmato vlastně jsem neřekla jestli kulatinu nebo hranoly jenom jsem si myslela, že právě v této komunitě budou lidi vědět který firmy reálně staví z cedru. Ale je pravda, že se přikláním k hranolům. Jinak o něm se zmiňují skoro všechny, ale nemají s tím zkušenosti a myslela jsem že bude jednodušší se zeptat tady 🤔
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 no mě to furt jede...
Odpovědět
@vorelmato ano nasiel som fotecky u esmeraldy a pochopil som uz..akurat na to uz je trochu neskoro pre nas. Ale to co pise @xavik dava zmyselm akurat tam mam dalsi problem, ze nam firma dodala zrub uz s vyrezmi na priecky podla projektu na sirku 15cm a my sme si dodatocne vybrali priecky 11cm. cize mame tie drazky na kazdej strane cca 2cm od tvarnic. Ale viem si predstavit to asi spravit tak ze na tvarnice dam najprv 2cm dosku na fix a na nu dam dalsiu dosku az do drasky tak aby to klouzalo. A stiahnem to poriadnymi srobami. To by teoreticky mohlo fungovat 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@vega280 taky mám možná blbý dotaz, proč cedr, když nám doma likviduje lesy kůrovec a dřevo je historicky snad na nejnižší cenové hladině? Lidi už to nechtějí ani na topení, za pár let bude smrk stát to samé co cedr. 8-) :-o |-|
Odpovědět
Profilova fotka
Přijde mi možná na místě, kdyby teď přišla vláda s programem cenově výhodných masivních dřevostaveb pro mladé rodiny, aby se využilo dřeva, které se jinak pod dohledem státu nechá cíleně shnít na hromadných skládkách aby tento objem nezlikvidoval už tak mizerně fungující trh. Teď na nich leží cca 1,5mil m3, velké části toho dřeva není nic, jen je popraskané a zamodrale což masivnímu hranolu na stavbu roubenky vůbec nevadí. Lidi by měli levné bydlení, pilari a roubenkari plno práce, uhlíková rýha prakticky 0 atd. Na místo toho se budeme tlačit k zapařenemu pasivnímu standardu a dřevo necháme hnít na hromadě. Tomu říkám institut dobrého hospodáře... Sorry, prostě mě to se.. mrzí, sem to musel říct no
Odpovědět
@corneg No. Koukam, taky to nebudes mit lehky 😁
Odpovědět
Profilova fotka
@corneg mne udelali vyrezy 15 a pricky mam 10 🙂 nijak jsem to nekotvil a konce jsem vycpal ovci vlnou a vypada to v pohode a je to temer bez prace nez se tam delat s nejakymi deskami
Odpovědět
Profilova fotka
@vorelmato na to se da napsat jen - na všetko nam treba odbornikou, jak rikal major Haluska 😢
Odpovědět
@vorelmato obávám se, že by to nefungovalo, postavit roubenku je kus řemeslné práce a ne každý v tom dokáže bydlet. Zejména když se dívám na některé "chlapy" okolo, Obě ruce levé, není schopný pomalu ani vyměnit žárovku, vzít do ruky vrtačku nebo nedejbože flexu tak si ublíží. Ale hlavně že je free, cool a in, jedním slovem frikulín. Něco takového nemůže bydlet samostaně v sedající dřevostavbě. A asi by byl vládní program rozkraden pomocí dotačních titulů kdy normální nekvalitně provedená věc je třikrát předražená, aby zbylo na provize a všimné. Možná je finálně pro stát opravdu levnější nechat to shnít. 😞
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@pavelk @peking53 @xavik @vorelmato @obludak Nakonec pod tíhou argumentů se povedlo přemluvit mou milovanou ženu. Sprchový kout bude v rohu cihla/srubovina (dle projektu) tím pádem nemusím hýbat s odpady a klády budou vidět přez skleněnou "výlohu". Díky všem za rady!
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett @jptn @esmeralda2 Málem bych zapomněl :-) Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@jirka83 obvzlášť ženy se ve srubu musí vyrovnat s mnohými nástrahami 🙂 dokud nepochopí, že na rozdíl od nás je ten srub nikdy respektovat nebude, ani kdyby se po..., nedojdou pokoje. u nás po několika emocionálních výlevech o tom, že nemůžeme mít všechno tak jako by bylo ve zděném domě, nastal smír mezi srubem a ženou. poslední dobou bývám vytočený spíš už jen já (sesedání, prasklé sklo jako u thomsona, atd.), přičemž manželka funguje jako nárazník mezi mnou a srubem 🙂
Odpovědět
@xavik no asi by som to povedal ako @tomas80, kedy sa stretavam s nelahkymi nastrahami, ktore by som v murovanom dome neriesil 😄 😄 ale ved inak by som sa asi nudil tak preco ne? 😄 @geodett si ide evidentne svoje co je tiez cesta flegmaticko pozitivna 😄 ale zato sympaticka. Asi si to necham este prejst hlavou a zatial budem riesit ako spravit blby sprchovy kut, ktory tu riesite uz zopar stranok. LEbo ja ho musim prilepit na srubovu stenu v ktorej je okno a to teda netusim ako spravit zo ziadnych vami odporucanych rieseni 😄 😄 ....ved vravim, inak by to bola nuda
Odpovědět
Profilova fotka
@corneg bohužel před časem smazala svá alba Kanavi, ta měla hezký sprchový kout, který byl téměř celý ze skla, normálně postavený u srubového rohu a kulatina byla krásně vidět
Odpovědět
Profilova fotka
@corneg
Odpovědět
@vorelmato takže kůrovec se odřízne cca 10cm?🤔a dřevo na stavbu je v pohodě?? Roubenky??
Odpovědět
@corneg my mame komplet roubenu kupelnu... mame sice vanu, ale asi by to slo vyriesit aj so sprchacom podobne... mame kalene sklo posuvne uchytene zhora do roubenej steny a dole je oprete o U-zelezny profil uchyteny do roubenej steny, na ktorom je polozena (podopreta) aj vana a je to zasilikonovane... @jirka83 ... pri roubenej stene nejake extra kazdodenne cistenie skiel netreba... ono to proti tomu drevu nie je vidno, ani ked zasvieti slnko... tiez stiahneme stierkou po sprchovani... a ked sa cisti kupelka tak to cistim bud cifom, alebo nejakym biocisticom na baze kyseliny citronovej/octu (nieco co rozpusta vodny kamen)... do priestoru by som ale ciste sklo nedavala, tam skor nejake mliecne, lebo tam je poznat kazda kvapka vody uschnuta...
Odpovědět
priatelia, konecne nie sme vevericky a mame schody !!! velmi sa z toho tesime 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@vega280 no asi tak, na hranol 30x30 se sraženou hranou je třeba kulatina o průměru cca 40cm bez kůry na slabém konci. Jinak to zamodrani dřeva je způsobené zapařením a pokud je to v modré fázi, technické vlastnosti dřeva to nemění, nesmí to přejít do hnědé pak už je to hniloba a to je průser. Jednoduše řečeno, hranol s modrýma hranama je technicky OK, když se to natře nějakým pigmentem, není to vidět, akorát uvnitř, ale časem to ztmavne...
Odpovědět
@vorelmato děkuji ti za informace.
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím všetkých Po prečítaní tohoto fóra sa vám všetkým chcem poďakovať za množstvo cenných informácií Viacerí tu máte v interiéri natr svetlicovym -saflorovym olejom mám pár otázok : 1.kde sa dá kúpiť najlepšie ,našiel som na "oleje na drevo"asi najlepšiu cenu neviem aka kvalita 2.teba ho riediť pomarančovym olejom a v akom pomere? (niekde píšu až 1:1 čo sa dosť predražuje) alebo ste zohrievali a natierali teplým? 3. Pridával niekto do oleja včelí vosk? V akom pomere ?(vosk) A až v druhom nátere alebo hneď na začiatku? (Vosk) Ďakujem Stano
Odpovědět
@stano300 Jo, tam jsem to bral taky, asi nejlevnější na maloobchodním trhu. Olej jsem neředil, ale natíral jsem za teploty 20° a více stupňů. Sice to asi déle vsakuje, ale za mne to nejsou závody. Vosk jsem nepřidával, nemám na to dobré reference. Velmi záleží na nasákavosti klády a nevím jak u koho, ale u mne je co kus to originál, některá vsosne vrstvu oleje pomalu za hodinu, jiná je ještě po dvou dnech mastná. Na experimentování v pohledové části nemám odvahu.....
Odpovědět
Profilova fotka
@stano300 ahoj, Stano, vítám tě v naší diskusi. Prakticky všechny oleje jsme kupovali na tomto místě. K tomu bych ještě dodala, že pan Blachut je velmi ochotný a poradí a podělí se se zkušenostmi. Také používá služeb dopravce in time (jestli to mohu říci), který je řádově levnější, než konkurence (třeba 10 dvacetilitrových barelů celkem za asi 115,- Kč). Vosk dávat budeme, ale protože jdeme proti proudu, nevím, jestli tato informace je pro tebe zajímavá
Odpovědět
Profilova fotka
Zatiaľ ďakujem Skúsim zajtra zavolať p.Blachutovi o informácie k olejom aj čo sa týka dodania na slovensko neviem ako to funguje (som 20km od hranic)
Odpovědět
Profilova fotka
@stano300 podobně jako v ČR. Je to o něco dražší, ale žádná katastrofa. Najdeš to na jejich stránkách
Odpovědět
@stano300 kupoval jsem na fichema.cz ale v době kdy oeljenadrevo.cz takto, jak dnes, nefungovalo. V té době i pomeranč.olej stál míň jak polovinu, než dnes. Ředil jsem jen trošku první vrstvu, jen kvůli té pomerančové vůni 🙂, ale řídký je dost, tak to potřeba není. Ohříval jsem na cca 40°C. Vosk mě taky zajímá a plánuji v brzké době Remmers Hartwachs vosk. Ten totiž jde aktuálně na palubky v podkroví, tak uvidím jak to bude vypadat a nějaký zbytek zkusím i na klády.
Odpovědět
Profilova fotka
@stano300 ja mel oleje od MoraviaBio, ale mam pocit ze uz skoncili neb jsem to nikde nenasel, svetlicovy byl s vcelim voskem a jsou mista ktera dodnes lepi, jen netusim proc (v cele natirane plose pres 500 m2 jsou to asi 4 mala mista)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?