Kanadské sruby a zkušenosti s ním.

Zobraz úvodní příspěvek
Ahooj tak chceme stavět teda nechat si postavit kanadský srub...máte ho někdo? vaše zkušenosti co ano či co ne, jaká jsou negativa.....? Dík
Odpovědět
Profilova fotka
@jirka83 my budeme mít sprchu u zděné příčky
Odpovědět
Profilova fotka
@esmeralda2 také to tak asi budu muset vyřešit, v projektu jí mám v rohu cihlovo/srubové stěny a odpady jsou dle projektu, což je špatně 😔
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett @jptn děkuji, sprchový box se nám moc nechce dávat 😔 možná nám nic jiného nakonec nezbude 🙃
Odpovědět
Profilova fotka
@jirka83 Já budu dělat klasický sprchový kout. Většinou by prý mělo stačit udělat příčku v místě, kde bude sprchový kout nebo vana. Já osobně udělám falešné příčky v koupelně po celé délce stěny. Bude tam totiž vana i sprchový kout vedle sebe.
Odpovědět
Profilova fotka
@jirka83 třeba nějak takto.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpovědět
@peking53 pokud se za tou příčkou odehraje nějaká nedobrota, plíseň, brouk, houba, nenajdeš to dokud nebude pozdě. Srubovina by měla být volná, nebo alespoň kontrolovatelná.
Odpovědět
@jirka83 Pokud máte o něco víc místa, můžete to udělat podobně jako my. Otevřený sprcháč, mezi sklem a dřevěnou stěnou je cca 10 cm.
Odpovědět
Profilova fotka
@peking53 tou falešnou příčkou zakryjete srubovinu a to mě příjde škoda a druhá věc souhlasím s @obludak začne plíseň či brouček, nebo něco horšího a sprchový kout musí pryč. @pavelk krásné, to jsem měl v plánu a 10-15cm mezera (případně výkyvné na pantu) na údržbu skla i sruboviny by stačila, jenže má milovaná žena to krásné řešení odmítla že nechce tu skleněnou výlohu po každém sprchování leštit 🤣😭 Ještě mě napadlo místo tabule skla, stěna z luxfer a také mě to neprošlo. 😔🤯
Odpovědět
Profilova fotka
Napadlo mě "škatulata hejbejte se" prohodit umyvadlo se sprchovým koutem, nebo bojler se sprchovým koutem.
Odpovědět
To raději ten bojler (zleva: bojler, sprcháč, umyvadlo) a celý ho zavřít do "skříně" z falešných příček. Optimálně třeba jen samonosnou palubkovou stěnu, aby to šlo při servise celé vysadit. A aspoň bude na co přidělat hajzlpapír.
Odpovědět
@jirka83 My na to leštění tak nejsme 😉 takže jen stahujeme sterkou a leštíme čas od času.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Máme vyzděný sprcháč ve srubovém rohu, jinak všechno přiznané... Nějakého brouka se nebojím, jinak bych do srubu nešel. Co se týče plísně, nehrozí, bo je ve srubu takové sucho, že nepřežije. Pokud je vše dobře udělané a jsou velké přesahy, aby nezatikalo kolem oken, ani jinde, nehrozí ani hniloba, pokud teda není v podkrovní koupelně třeba blbě odpad, nebo topení.
Odpovědět
Profilova fotka
@jirka83 tak hold sprchac skleněný, ale mléčné sklo. Není na tom tolik vidět ani vodní kámen ani se to nemusí nijak leštit 😁🙈
Odpovědět
@jirka83 Já teda přehodnotil umístění sprchkoutu a dal ho do podkroví k pokojům a ložnici, ať nelítáme před spaním a po ránu dole-hore. Vana bude používaná minimálně, tak je v přízemí. I tak jsem k té vaně něco přizdil (porfix 7,5 cm) a vydizajnoval luxfery, ať se dá i trošku cákat. Nějaké praktické rady nemám, páč to ještě není v provozu. Coming soon... Místo obkladu je všude marmolit. V dolní koup. na zemi bude dřev.lep.3vrst.podlaha, v horní je na zemi kamenný koberec s odtok.žlabem Alca APZ1-850 . Podkroví má příčky z Ekopanelů, jen vnitřek sprcháče (a kolem wc a podlaha) má fermacel, stěna u dveří (s luxfery) je opět nějaký pórobeton. Žádný plasty a vaničky jsem nechtěl, tak snad to bude fungovat. Když to bude moc cákat, tak k tomu sprcháču přidělám sklo. Ty luxfery u vany mají nějaké ty LED pásky chycený pod modřínovou deskou, tak září...nepodstatná fíčura. Křivosti na fotce jsou jen nedokonalost focení a skládání panoramatu.
Odpovědět
Ahoj všichni 🙋🏻‍♀️mám takový blbý dotaz. Nevíte které firmy reálně postavili dům z cedru? Každá o něm píše, ale realizaci nějak nemůžu najít. Vím jen o Cedar firmě. A jiné??🤔 Děkuji.
Odpovědět
@vega280 Tady asi dva, @petrfrenk a myslim ještě někdo. Jedná se ale hranolovinu nikoliv o kulatinu. jedna obsažnější diskuse se vedla zhruba tady: http://www.modrastrecha.cz/forum/mont... jinak musím odkázat na pročtení vlákna. To ostatně doporučujeme každému kdo zvažuje bydlení v masivní dřevostavbě.
Odpovědět
Ako riesite alebo ste riesili podlahu? Chcel som dat styrodur 8-10cm plus poter min.5cm, ale mam to len 27m2 a problem s firmou,kt.by tak malu plochu realizovala.
Odpovědět
@obludak bohužel tam nikde nejsou názvy firem, které z cedru už stavěli. 😭nebo staví.
Odpovědět
@vega280 no tak odkazy na firmy tady asi nenajdete, nehledě na to že platnost odkazu po několika letech je v našem prostředí diskutabilní. Z několika set přispěvovatlů do tohoto vláka a několika desítech majitelů srubů a roubenek zde stavěli z cedru jen dva, takže ani toto není vysloveně vypovídající vzorek. Bohužel nezbyde než si najít aktuální dodavatele samostatně, vyptat si od nich kontakty na realizované stavby a případně si zajet prohlédnout in natura. Srubaři jsou vesměs sdílní a přátelští lidé, rádi si o svých zkušenostech nad kafem popovídají.
Odpovědět
@stanlee to je neceleho jeden a půl kubíku, to jen zasviní čerpadlo. Nikdo se tím nebude chtít zabývat. Leda se svézt s nějakým sousedem, nebo udělat těch ploch více, například přidat terasu, odstavnou plochu na auta, proste něco, aby toho byl trochu objem.
Odpovědět
Profilova fotka
@vega280 ahoj, srub z cedru máme my. Pokud tě zajímá název firmy, mohu poslat do IP, aby nám tento příspěvek admin nesmazal. Ovšem zde je třeba udělat si jasno: Existuje kanadský cedr, sibiřský cedr, atlaský, himalájský a libanonský. Z těch 3 posledních se nestaví. Kanadský cedr je biologicky tuje, latinský název je Thuja plicata. Jako kulatina se nevyváží. Nesmí vyvážet. Smí se vyvážet jenom výrobky z ní. K nám se dováží prkna a hranoly a jsou firmy, které z nich staví roubenky. Takovou roubenku zde má petrfrenk, pavelk a myslím ilona 14, zkus je oslovit, jinak firmy se dají dohledat na internetu a ta, co má sídlo v Dobříkově (okr. Ústí nad Orlicí) je docela komunikativní. Myslím, že bývá pravidelně na veletrhu For Wood (bude teď 6-8. února). Sruby z kanadského cedru jsou prakticky nedostupné. Srub by sis musela objednat jako výrobek, zaplatit kanadskou práci, individuální dopravu přes oceán a různé věci, které si člověk ani neumí představit. Myslím, že kdo má na toto peníze, by nediskutoval na takovém fóru. Pak je sibiřský cedr, biologicky je to druh borovice, latinsky Pinus sibirica. Z toho srub máme my. Pokud by tě to zajímalo, mohu poskytnout informace. Sibiřský cedr je také zapsán v nějaké té knize ohrožených druhů a kulatina se nesmí vyvážet, jenom výrobky. Bylo to složité, ale šlo to. Záleží, kolik energie jsi ochotná tomu věnovat.
Odpovědět
Profilova fotka
@vega280 mam kamarada co ma z cedru roubenku, ale neni zde na foru, ma to z tramu 20x20 cm ale delal mu to bezny tesar, drevo mel od dovozce co sem importuje cedr a opracovani mel na CNC
Odpovědět
@vega280 esmeralda to napsala naprosto vyčerpávajícím způsobem, jen doplním, že jak Petr, tak my jsme stavěli s tou firmou z Dobříkova.
Odpovědět
@pavelk , geodett , esmeralda2 , Moc vám všem děkuji za informace 👍🏼🥰
Odpovědět
Ahojte vsetci, dlhsie som tu nebol a tolko veci sa zmenilo. Nam sa to s nasim srubom cele spomalilo hrozne koli financiam, ale niekedy na jesen sme opat pokracovali...no aspon to uz bude sadnute kym sa nastahujeme. Akurat sme v procese stavby priecok a potrebujem radu. Priecky mi vysli tak, ze mi zostala cca 13cm dilatacia pod stropom, takze dalej uz nepojdem. Ale zistil som, ze 2 steny sa mi hybu z dovodu ze niesu prikotvene o obvodove steny (logicky). Pre priecky sme si vybrali Sendwix od KMbeta - hrubka 11,5cm. Jeden z dovodov bola akumulacia tepla, druhym bol fakt vnutri maju priecky otvory pre vedenie elektroinstalacie a nebudeme musiet sekat do priecky. Vedeli by ste mi poradit ako by som mohol priecky ukotvit tak aby mi to kotvenie neohrozilo sadanie zrubu? Jedine co ma napada je ukotvit to z vrchu nejakym zelezom alebo niecim, ale komplikuju mi to tie otvory v prieckach. Vdaka
Odpovědět
Par fotiek sa mi podarilo spravit..
Odpovědět
Profilova fotka
@corneg pár stránek zpátky tu davala @esmeralda2 celkem zdařilé fotky několika způsobů jak se to dá udělat, ale dodatečně to dodělat nebude bohvie čo... Tak hledej 😊 Jinak teda nevím jak dlouho to máš postavené, ale u nás by bylo 13centi málo, sedlo si to pomalu o 20.
Odpovědět
Profilova fotka
@vega280 nedávno jsem se dozvěděl, že cedrová kulatina se sem dá dostat, ale je to teda ranec...
Odpovědět
@vorelmato diki moc..skusim pohladat. No stoji nam to 3 rok uz a kleslo nam to zatial o cca 12cm tak mi tych 13cm pride dostatok...aspon dufam 😞
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?