Kanadské sruby a zkušenosti s ním.

Zobraz úvodní příspěvek
Ahooj tak chceme stavět teda nechat si postavit kanadský srub...máte ho někdo? vaše zkušenosti co ano či co ne, jaká jsou negativa.....? Dík
Odpovědět
@alman PNZ venkovní olej opálově bílý.
Odpovědět
Profilova fotka
@alman no máme jako pojištění,když jsne řešili hypotékuy to byla myslím podmínka a rovnou u nich (ČSOB)
Odpovědět
@pavlina_koudelkova díky za info.Dneska to snad rozlousknem i když teď není moc času.Dneska by měli začít laťovat střechaři. Tesaři to snad dneska dobedni a položí fólií a pak už jenom podbití a ještě dneska dorazí střecha. Já musím ještě dostavět komín něco ještě zbývá tak to je teď takové hektické.
Odpovědět
Profilova fotka
@alman komín nám dělali až po střeše,stejně tak okna, otvory si vyřízli. Tak hodně štěstí,jak se to zakryje ,tak bude najednou práce vevnitř 🙏💆😄
Odpovědět
@pavlina_koudelkova díky moc každopádně dneska dali fólií na střechu tak už dovnitř nezateče.pristi týden dají tašky a letos konec.Jenom ještě nějak vyřešit fólie do oken 🙂 A připravovat se na jarní broušení atd 😎
Odpovědět
Profilova fotka
@alman folie do oken bych nedaval, jen at to pekne vetra
Odpovědět
No já myslel že tam aspoň nenafouká sníh sme docela na větrné hůrce a nechceme ať tam sou závěje.
Odpovědět
Profilova fotka
@alman fólie sme dali obyč na malování ty nejsilnější a latema na strany,ale byl ten silný vichr a nějaký to natrhlo ,ale to byla smůla zrovna no
Odpovědět
@pavlina_koudelkova My tam dáme asi tu fólií ktera se dává na foliovnik. Bude asi o něco pevnější. A nechame nahoře asi 15cm mezery aby to větralo jak psal geodett. Aspoň tam nebude nasněžíno.
Odpovědět
Profilova fotka
Krásný den, zdravím všechny milovníky srubu 🙂 obracím se na Vás s velkou prosbou, nemáte prosím někdo zkušenost s tím, že Vám úřad nechtěl povolit stavbu srubu (územně plánovací informaci), z důvodu, že se taková stavba na pozemek nehodí? Jak jste to případně řešili? Je z toho ještě cesta ven? Děkuji moc za informaci, M. 🙂
Odpovědět
@magdalena_slukova Dobrý den, bohužel vám nemám jak poradit my sme neměli z úřadem žádný problém. Asi hodně Zalezi kde chcete stavět a myslím si jestli vám to úřad zamítl tak moc možností už asi nemáte. Snad se pletu a vše vám vyjde.
Odpovědět
Profilova fotka
@magdalena_slukova vítám tě v naší diskusi a mám radost z toho, že se ti sruby líbí. Tuto zkušenost mám, je velice nepříjemná, zdlouhavá a drahá. Od první žádosti po nabytí právní moci a možnosti kopnout do země nám to trvalo 6 let. Jde s tím něco dělat, jen je otázkou, jste-li k tomu ochotni a máte-li dostatek trpělivosti.
Odpovědět
Článek se načítá
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Dobrý den, @esmeralda2 @alman moc Vám děkuji za odpovědi. Doufáme, že se ještě posuneme pozitivním směrem a stavba srubu bude nakonec uskutečněná. Děkuji a krásný den, M.
Odpovědět
@magdalena_slukova Dobrý den, řešili jsme stejný problém. Na začátku byla odpověď od územního plánování poměrně striktní, že srub nám rozhodně nepovolí (máme navíc celkem netradiční stavbu). Trvalo to rok, ale souhlas jsme nakonec dostali, aniž bychom museli udělat jakýkoli kompromis. Nevím, kde se chystáte stavět a jaká je pro tuto oblast zpracovaná územně plánovací dokumentace ale s trochou odhodlání se to dá zvládnout. Co mám zkušenosti, tak u srubů ale i jiných netradičních staveb je na začátku vždy automatická odpověď úřadů "ne". V územně plánovací informaci nebo při osobním setkání na oddělení územního plánování by Vám měli říct, co přesně je příčinou jejich zamítavého stanoviska. Od toho je třeba se odrazit. Odpověď typu "že se taková stavba na pozemek nehodí" není dostatečná. Klidně napište do zpráv rád poradím a vysvětlím, jak jsme to řešili my.
Odpovědět
Zdravím, chystám se nakoupit řezivo na rošty předstěny a rošty příček na které přijde z obou stran ekopanel. Dělali jste z čerstvého dřeva, například střešní laťě...nebo sušeného? Nebo dokonce KVH? Díky.
Odpovědět
Profilova fotka
@piskotdc ahoj, my dali mezi ekopanely obyč nehoblované stavební latě 25*100*4000mm, brali jsme z hromady ve stavebninach, kde to bylo pod střechou a proložené....zda byly latě vysušené jsme neřešili. Pokud to ve stavebninach mají dobré uložené, tak bych se toho nebál, profily jsou relativně tenké a mezi ekopanely to rychle doschne 😉
Odpovědět
Ahoj! Rád bych se zeptal jestli má někdo osobní zkušenost s bydlením v roubence ze sušených lepených BSH profilů, kde je síla obvodových stěn 200 mm. Moc děkuji za Vaše odpovědi!
Odpovědět
@piskotdc Rastr na ekopanel jsem dělal ze střešních latí. Většina zbytek ze střechy, takže suchý. Dneska je vše z kůrovčáku, takže i čerstvý budeš mít suchý 🙂 Prostor mezi panely (4cm) vyplněn vatou, co zbyla ze střechy. V prostoru je samozřejmě i kabeláž a trubky. P.S. Ještě jsem ti zapoměl napsat k té podlaze, že v kópelce to mám trochu jinak - desky křížem, textilie, trochu písku, EPS, fermacell, topení, potěr, hydroizolace, kamenný koberec. Ve sprcháču beton a kam. koberec. Fermacel jsem dal i na stěny sprcháče místo ekopanelu.
Odpovědět
Profilova fotka
Všechno nej, do nového roku, bando!
Odpovědět
Profilova fotka
tak srubaci, roubenkari a dalsi drevomilci, at se vsem ten dalsi rok dari
Odpovědět
Jdu se trochu vyplakat na ramínko. Rozjíždíme pomalu (ale jistě?) stavbu roubenky 98m2 zastavěn. V roce 2020 nám tesař říkal 4,3-4,8 milionu bez kachláků na klíč. V květnu 2021 jsme to měli naceněné na 6.4 milionu. Teď to nechci vědět. Desku jsem počítal 350 000. Dnes mám nabídky 620-860 000. Včera jsem poptával 19 kusů oken Euro 78 s trojsklem. Dnes mi přišla nabídka na 690 000. 😞 Tož si říkám, jestli se do toho vůbec pouštět s obnosem 5 milionů, nebo zaplatit bance 200 000 pokutu a koupit víkendovou chatu. Chci se zeptat, zda máte někdo v roubence/srubu plastová okna? Díky za zprávu.
Odpovědět
Profilova fotka
@caesar82 je pravda, ze dnes je blazniva doba, ale v roce 2015 byl rozdil mezi drevooknem a plastooknem v moji nabidce cca 20 procent, ja mam oken 18 a bylo to tenkrat kolem 170t v plastu a 210t ve drevu od novyho roku jsou zase nejaky ostrejsi podminky pro energie a zatepleni, da se jeste vubec postavit ciste srub nebo roubenka aniz by clovek musel delat nejaky figle?
Odpovědět
@caesar82 Pokud po roubence moc toužíš, tak hold některé věci udělat svépomocí.
Odpovědět
Profilova fotka
@caesar82 zdá se mi to opravdu hodně, nechceš poptat ta okna někde jinde? Já chápu, že došlo k cenovým turbulencím, ale my jsme okna dělali v roce 2018. Bylo to 16 oken, každé jiné velikosti, jedno z toho HS portál cca 220 x 210, plus dvoje vchodové dveře (včetně zámků), vše z masivu, v netypické barvě a stálo to vše dohromady cca 250 tis. Včetně práce, samozřejmě.
Odpovědět
Profilova fotka
@caesar82 ještě prozraď, jestli máš nějaký důvod chtít okna Euro 78 s trojsklem, neboť dle mých (nepřesných) informací má takovéto okno výrazně vyšší schopnost izolace než dřevěná stěna roubenky, pak bych tam ten smysl postrádala. Roubenku nepostavíš jako pasivní dům. Pokud teda nechceš stavět roubenku z nějakého extrémního materiálu o tloušťce hranolu někde přes 50 cm, nebo takový dům, který jako roubenka vypadá, ale je z prken zvenku, prken zevnitř a mezitím izolace a igelit
Odpovědět
Ahoj, potřebovali bychom poradit. Vy, co máte roubenku/srub do patra, jak máte řešený odpad z patra do přízemí? Naše roubenka nám ještě cca 8cm klesne. Existuje nějaký "kluzny" mezikus pro KG? Zatím obýváme pouze přízemí, ale snažíme se dokončit patro a momentálně řešení odpady z vrchní koupelny a WC. Díky za každou radu.
Odpovědět
@scrollin1 HTL s dlouhým hrdlem https://triker.cz/p-194289251100/Ep-h... a do toho shora normální 50 cm HT pevně uchycené k podlaze horního patra - bude se to do sebe zasouvat jak bude podlaha klesat. Jestli se to dělá v KG netuším, ještě jsem to neviděl, nicméně nevylučuji.
Odpovědět
@ammma
Odpovědět
@geodett "da se jeste vubec postavit ciste srub nebo roubenka aniz by clovek musel delat nejaky figle?" Ahoj, odpověď je NE. Jestli chceš, tak řeknu i delší verzi příběhu🙂 V květnu 2021 jsme končili projekt. Chtěli jsme na topení kachlová kamna a jako zálohu elektrokotel, který stál 15 tisíc. Bohužel to už nebylo možné. Nejhorší bylo sehnat člověka, který dokáže spočítat pro roubenku štítek. Co mi říkal projektant, šest lidí mu odmítlo spolupráci; sruby už není možné stavět vůbec, protože ač máš kulatinu třeba 30-40 cm, tak dosedová nebo styčná plocha je 15, 20 cm (?). Co se týče roubenek a informací od projektanta (z května 2021), tak v ČR je pouze jedna firma, která má certifikát na celomasivní "stěnu" o tloušťce 30 cm a vleze se do požadavků na energetickou náročnost, pokud se samozřejmě splní další podmínky (viz níže); jinak roubenka už dnes musí být senvdvič, tj. masivní roubení, izolace (vata), masivní roubení. Co mi říkal projektant, spěchejte na schválení projektu, neb se vše bude ještě zpřísňovat. Vysvětloval mi mechanismus výpočtu energetických štítků a je to poměrně složité. Nevím, zda jsem to pochopil správně; pokud ano, tak dříve platilo... mám 100% požadavků, jsem schopen splnit 50% izolací střechy, tím pádem mohu 50% rozložit do méně náročných věcí a místo tepelného čerpadla mít třeba elektrokotel a okna s dvojsklem, protože se posuzuje budova jako celek a já to nahnal tou střechou. Dnes už to není možné; každý chlíveček má "svých 100%". To znamená, abychom měli "ekologické topení" nebo "topení z obnovitelných zdrojů" či jak se to jmenuje, tak musíme mít tepelné čerpadlo (původně tam měla být fotovoltaika a další věci, ale podařilo se to spočítat tak, aby to tam nebylo), dále máme v projektu 30 cm vaty ve stropě, 16 cm polystyrénu v podlaze, okno s trojsklem se součinitel prostupu tepla Ug = 0,7 W.m-2 atd. Prostě šílenosti, zbytečnosti, zhovadilosti, které do těch domů nepatří. Ale oni prostě nenechají lidi žít, jak chtějí. 😞 V květnu 2021 mi projektant říkal, že se kvůli těmto hloupostem prodraží stavba minimálně o 800 tisíc (dnes možná už 1,3 milionu a víc). Tož asi tak. Takže řeším teď podělaná okna z trojsklem a profil 78 je kvaliativně nejnižší variantou, do které se osadí trojsklo...
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?